Ofte stilte spørsmål

Når vi får henvendelser fra brukere som opplever problemer med appen, er det ofte de samme spørsmålene som går igjen. Og svært ofte er det heldigvis enkelt å løse utfordringene.

Det enkleste først: Slett appen – og last den inn på nytt. I veldig mange tilfeller løser det hele problemet.

Her tar vi for oss noe av det dere oftest lurer på, som krever andre løsninger.

Har du byttet fra iPhone til Android eller motsatt er det dessverre ikke noe vi kan gjøre noe med det.

Faktisk er det slik at fiskher, i likhet med alle andre apper, må lages i to versjoner – én til Apple Store og Google Play. Appen er altså ikke den samme, selv om den oppleves lik. Vi skulle naturligvis gjerne sett at app-butikkene samarbeidet, men sånn er det dessverre ikke. Det betyr at når du bytter telefonsystem må du kjøpe premium på nytt. Husk imidlertid at du også kan bruke fiskher på nettbrettet ditt.

Kommer du ikke inn på premium, eller det er noe som ikke virker som det skal, holder det ikke alltid å bare laste inn appen på nytt. Det som nesten alltid virker, er at du kjøper – og betaler – premium på nytt. Du får selvsagt pengene tilbake, både Google Play og AppStore har mekanismer som gjør at de automatisk refunderer beløpet dersom du betaler for samme tjeneste mer enn én gang.

Det skjer dessverre. Gjenkjenningsfunksjonen vår er testet svært grundig, og den gir bedre resultater enn alt vi kan sammenlignes med. Men det er likevel noen forutsetninger som må ligge til grunn for at programmet skal kjenne igjen fisken din, uansett hvilken løsning du bruker.

Tenk på dette når du tar bildet, så lykkes du lettere:

1: Ikke ta bilde i direkte sollys. Legg fisken i skyggen (du kan for eksempel lage skygge med din egen kropp), og forsøk på nytt.

2: Hold bakgrunnen så nøytral som mulig. Gjenkjenningsfunksjonen hen-ter informasjon fra hele bildet, og dersom det er mange andre elementer i bildet kan farger og former forstyrre analysen.

3: Tar du bilde av en fisk fra et blad, bok, skjerm eller lignende, er ikke fis-kegjenkjenningen like god som om du tar bilde av en fisk «live». Dette gjelder alle gjenkjenningsprogram, og skyldes at det noen ganger bare er små forskjeller mellom arter, og at bildene viser fisken på en måte som gjør analysen usikker. Om du blar nedover på listen over forslag og finner riktig art blant alternativene, er det fint om du velger denne og trykker be-kreft. Da bidrar du til maskinlæringen, og gjør gjenkjenningsprogrammet enda smartere.

Fiskher følger språket på telefonen din. Har du valgt norsk operativspråk, er fiskher på norsk. Velger du engelsk, blir også appen på engelsk.

Foreløpig finnes fiskher på norsk, engelsk og tysk.

Kjøper du premiumutgaven, gjør du det av Apple Store eller Google Play. Her kan du lese om hvordan du sier opp en app i Apple, og her om det samme i google. 

Det er så kjedelig, men dessverre et vanlig problem. Fiskher bruker avanserte, tekniske løsninger som krever oppdatert programvare. Vi opp-lever at iPhone og iPad med programvare som starter på 13 har proble-mer med appen vår. Sjekk om du får lastet inn nyere programvare på tele-fonen din.

Problemet gjelder spesielt iPhone 6, men vi får også tilbakemeldinger om det samme problemet på enkelte iPhone 7. Dette beklager vi. Husk at du kan bruke fiskher på både telefon og nettbrett.

Vi opplever ikke de samme utfordringene på eldre androidtelefoner.

Send oss en melding