GLEDER SEG: Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv skal prøve FiskHer i sommer. Foto: Norsk Friluftsliv

– Skal teste FiskHer i sommer

Den store hjemmesommeren ligger foran oss, og ferien blir kortreist. Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, tror mange skal tilbringe den bak fiskestanga. Selv gleder han seg til å prøve FiskHer.

Det er ikke til å komme utenom at årets sommer blir annerledes. Regjeringen oppfordrer nordmenn til å feriere i eget land, og til å ta i bruk egne nærområder. Med rekordhøy arbeidsledighet og for mange en svært usikker privatøkonomi, er det nærliggende å tro at naturopplevelser står øverst på mang en agenda de nærmeste månedene.

Økt interesse for fiske

– Naturen har vært ett av de få stedene som har vært åpent gjennom hele koronatiden, og de siste månedene har vi sett at folk virkelig har tatt den i bruk. Friluftsliv er Norges største fritidsaktivitet og engasjerer fra før mennesker i alle landsdeler og i alle aldre. Naturen gir også en avkobling og en sinnsfornyelse som man finner få andre steder. Det er ikke uten grunn at dette er førstevalget for mange ved valg av sted og aktivitet på fritiden, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, fellesorganisasjon for norske frivillige friluftsorganisasjoner.

Ifølge Heimdal har koronasituasjonen ført til en interesseboost også for fiske.

Skal lære av proffene

– Dette blir tidenes fiskesommer. Unge og gamle strømmer nå ut i naturen på jakt etter gode fritidsopplevelser, og mange har også blåst støvet av den gamle fiskestanga, eller kjøpt seg en ny, for å prøve lykken igjen. Vi ser også at fiskekortsalget mange steder går så det suser, forteller han.

– For en uerfaren kan det være nyttig med gode råd på veien. Det finnes utrolig mange gode veiledere på nettet, med råd for alle som skal ut på fisketur i sommer. Selv skal jeg teste FiskHer-appen for å lære av proffene, sier Heimdal.