Trond Svandal er utviklingsansvarlig i Fiskher. Nå søker han deg som vil jobbe sammen med ham om å kartlegge fiskeplasser ved hjelp av big data og kunstig intelligens.

Vil du jobbe med big data hos oss?

Er du bachelor- eller masterstudent som kan grunnleggende programmering og analyse? Da har vi kanskje ekstrajobb til deg, som du kan kombinere med studiene.

Vi er et lillesandsbasert firma som i juni 2020 lanserte appen Fiskher, som forteller deg hvor du kan fiske hva og hvordan. Ved hjelp av noen av Skandinavias beste og mest erfarne fiskere har vi manuelt kartlagt mer enn 70.000 fiskeplasser i Norge, Sverige og Danmark, fordelt på art. I dag har vi mer enn 300.000 brukere i en rekke land, og nylig vant vi en nasjonal pris for beste kommersielle tjeneste eller produkt, for vår bruk av geodata.

Vi har ambisiøse mål om å ekspandere utover Skandinavia, og er i gang med å utrede bruk av big data, maskinlæring og kunstig intelligens, i kombinasjon med førstehåndskunnskap fra erfarne fiskere, for å finne frem til de beste fiskeplassene.

– Fantastisk spennende, nyskapende arbeid – og veldig mye jobb. Så nå trenger vi flere hender og hoder, og søker etter bachelor- og masterstudenter som ønsker å ta del i et ekte gründerprosjekt, sier utviklingsansvarlig Trond Svandal i Fiskher.

– Søker du på denne stillingen, får du muligheten til å skaffe deg hands on erfaring med data science og maskinlæring og å jobbe mot et marked. Det vil gi deg særdeles spennende kompetanse og være en veldig god referanse. Og ikke minst vil Fiskher kunne være en fremtidig arbeidsplass for den rette kandidaten, sier Svandal. (saken fortsetter under bildet)

Fiskeplasser i Sverige, hentet frem ved hjelp av maskinlæring.

Nå ser han etter en eller flere studenter som i tillegg til gode kunnskaper innen grunnleggende programmering og analyse, er kreativ og kritisk til egne resultater.

– For oss er dette siste kjempeviktig. Man må kunne tenke selv – og hele tiden ha fokus på validering. Interesse, engasjement og entusiasme betyr mye mer enn bakgrunnskunnskap. Det vi holder på med er supersmalt, og vi regner absolutt ikke med at noen har jobbet med geospatial data science før. Samtidig som du får spisskompetanse på noe de færreste kan, gir jobben deg erfaring som mange vil komme til å etterspørre i tiden som kommer. Til oss kommer du for å lære, og innføring i datastruktur og algoritmer vil selvsagt bli gitt. Selv jobber jeg i Python, men det er også mulig å jobbe i Matlab/R, om du kjenner det best, sier Svandal.

– Jobben går i hovedsak ut på å hente ut open source data, prosessere data og presentere data, og du vil jobbe tett sammen med Trond. Og husk at selv om vi lager en app for fiskere, trenger du ikke å kunne noe som helst om å fiske for å være den vi leter etter, understreker daglig leder og gründer Trond Are Gjone.

Spørsmål om stillingen? Kontakt Trond Svandal på 98649178 eller trond@fiskher.no