Med FiskHer får du tilgang til nær 40.000 fiskeområder for 16 fiskearter. I tillegg kan appen fortelle deg hva slags fisk du har fått.

Appen som finner fisken – og forteller deg hva du har fått

Fått med deg sommerens store farsott langs kysten? FiskHer er appen som gjør det lett å bli en bedre fisker.

Har du opplevd det selv? Det napper, og du sveiver inn, drar fangsten opp i båten og kjenner på mestringsfølelsen. Helt til, eh – hva var det egentlig du fikk? 

– Det blir gøyere jo flinkere man føler seg, og jo mer erfaren man blir. Det er jo litt kulere å få fisk når man faktisk vet hva man har fått på kroken, smiler Jeanett Brudeseth Bersås. 

Fiskegjenkjenner

Selv skiller hun én fisk fra en annen før fangsten i det hele tatt bryter vannskorpa. Men så har hun også mer erfaring enn de fleste. Fritidsfiskeren fra Odda fisker nemlig hver eneste dag, om det bare er opp til henne.

I sommer tester hun et nytt verktøy i jakten på fisk. Jeanett har nemlig vært med på å kvalitetssikre den nye appen FiskHer, som siden lanseringen i juni allerede er blitt lastet ned mer enn 60.000 ganger.

– Den er helt fantastisk. Appen gjør det enda gøyere å dra på fisketur, selv for meg som er komplett fiskenerd. Ikke bare viser den hvor man kan fiske hva og hvordan, men den forteller deg til og med hva slags fisk du har fått, om du skulle være i tvil. Se her, sier Jeanett, retter mobilkameraet mot fisken hun nettopp dro i land, knipser et bilde og nikker samtykkende.

– Lyr, ja. Appen er 99 prosent sikker, og jeg enda sikrere. I tillegg ble den tatt på en lyrplass, forteller Jeanett.

Usikker på hva du har fått? Ikke noe problem. Tar du et bilde av fisken med mobiltelefonen din, forteller FiskHer deg hva slags fisk du har fanget, og foreslår hva du kan lage av den til middag.

Dette får du i FiskHer

  • Nær 40.000 gode fiskesteder langs hele norskekysten
  • Snarveien til inntil 16 ulike arter: Torsk, sei, lyr, sjøørret, makrell, hvitting, berggylt i gratisversjonen, samt havabbor, hyse, rødspette, laks, uer, kveite, gråsteinbit, brosme og lange (premium)
  • Norges mest nøyaktige satellittbilder og sjøkart med følgefunksjon
  • Fangstdagbok og sosial deling
  • Fiskernes beste tips og råd, utstyrsguide og oppskrifter
  • Nærmeste utstyrsbutikk
  • Minstemål og fredningssoner
  • Tilpassede HC-fiskeplasser (også innland), båtramper (levert av NJFF)
  • Fiskegjenkjenningsfunksjon som forteller deg hva slags fisk du har fått (premium)
  • Fiskernes skjulte perler (premium)

Viser hvor fisken gjemmer seg

Med lyrplass mener hun at stedet hun fisker på er definert som et område hvor det er ekstra gode sjanser for å få nettopp lyr. Også det ifølge appen, som viser vei til nærmere 40.000 gode fiskeområder langs hele norskekysten.

– FiskHer er utviklet av noen av landets aller beste og erfarne fiskere. Ved hjelp av avanserte kart og kunnskap om topografi og fiskens biotoper, har de kartlagt hvor sjansen er stor for å få fisk. De har avslørt gjemmesteder til totalt 16 fiskearter, fra Lindesnes i sør til Honningsvåg i nord. I tillegg til å vite hvor fisken befinner seg, vet de hvordan du skal få den på kroken, forteller Jeanett.

– Appen gir deg dessuten tips til teknikk og utstyr, du kan lese om de ulike artene og se filmer om hvordan du har størst sjanse til å lokke til deg fisken du har lyst på. Du kan logge fangsten din, dele den med venner, se hva andre har fått – og du får til og med forslag til hva du kan lage med fisken du har fått. FiskHer er et enestående verktøy. Det blir som å dra på fiske med en profesjonell fiskeguide, bare i appformat, sier hun.

Rett opp på topp

Jeanett er ikke alene om å ha fått øynene opp for appen, som ble lansert 1. juni. Den siste måneden har mer enn 60.000 nordmenn lastet ned og tatt i bruk FiskHer, som dermed spratt rett til topps hos både AppStore og Google Play. Tilbakemeldingene fra brukerne har vært overveldende gode.

– Over all forventning! Vi visste at vi hadde et fantastisk produkt, for vi har jo laget den appen vi selv skulle ønske at vi hadde. Men at den skulle bli så godt tatt imot, det er mer enn vi turde å håpe på. Daglig får vi tilbakemeldinger fra folk som har med seg appen på fisketur, og som ser at den fungerer. Ikke bare får de mer fisk, men de får også mer spenning og større fiskeopplevelser. Og det er jo det aller viktigste, sier Asgeir Alvestad.

Han er selv en av landets mest meritterte sportsfiskere, og mannen som har tatt flest ulike arter i Norge, hele 149. Og han gleder seg spesielt over at både erfarne fiskere og nybegynnere har stor glede av appen.

– Vi har laget den med tanke på deg som ikke har fisket på flere år, men som har en stang stående hjemme i boden. For deg som har tenkt på å ta med ungene på fisketur, men som ikke føler at du har så mye å lære videre. For deg som allerede fisker noen ganger i året, eller mange. Og for sånne som oss, som ikke får fisket nok, og som har lyst på flere utfordringer, og til å utforske nye havområder på jakt etter enda flere arter. FiskHer har noe for alle, mener Alvestad.

Last ned iOSLast ned Android